Veldsla met vijgen

Veldsla met vijgen

Vijgen behoren tot de meest vezelrijke vruchten. Dat maakt ze interessant in darmkankerpreventie. Consumeer ze liefst vers, zoals hier. Gedroogde vijgen bevatten namelijk veel suiker.​
Veldsla met vijgen
10 MINUTEN
Sla
Sla
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 200 g verse vijgen
  • 150 g veldsla
  • 4 sneetjes gebraden rosbief
  • 8 kl gemalen parmezaan
  • 2 el citroensap
  • 2 kl olijfolie
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Spoel de veldsla onder koud water en laat goed uitlekken. Verdeel over de borden.
Maak de champignons schoon met een vochtige doek of borsteltje en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de vijgen in tweeën of in partjes, afhankelijk van hun grootte.
Schik de champignons, vijgen en rosbief mooi over de veldsla.
Maak een lichte vinaigrette met het citroensap, de olijfolie, wat peper en een snuifje zout.
Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de vinaigrette.
Werk af met Parmezaanse kaas voor een hartige toets.

Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens onze quinoasalade met feta en granaatappelpitjes, een andere frisse en vezelrijke maaltijd.

Meer inspiratie