Vijgen behoren tot de meest vezelrijke vruchten. Dat maakt ze interessant in darmkankerpreventie. Consumeer ze liefst vers, zoals hier. Gedroogde vijgen bevatten namelijk veel suiker.
![Veldsla met vijgen](https://kanker.be/wp-content/themes/fcc/assets/build/images/icon_clock.d4af305b.png)
10 MINUTEN
![Sla](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_salade.png)
Sla
![Vleesgerecht](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_plat-de-viande.png)
Vleesgerecht
![Gezond recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-saine.png)
Gezond recept
![Herfst](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_automne.png)
Herfst
![Zomer](https://kanker.be/wp-content/uploads/2024/01/FCC_icones_recettes_ete.png)
Zomer
Ingrediënten
- 250 g champignons
- 200 g verse vijgen
- 150 g veldsla
- 4 sneetjes gebraden rosbief
- 8 kl gemalen parmezaan
- 2 el citroensap
- 2 kl olijfolie
- Peper, wat zout
Voorbereiding
Was de sla en schik op de borden. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Halveer de vijgen. Schik alles, samen met de rosbief, op de sla.
Bereid een vinaigrette door het citroensap te mengen met de olie, peper en wat zout, en giet over de sla. Bestrooi met de parmezaanse kaas.