Veldsla met vijgen

Veldsla met vijgen

Vijgen behoren tot de meest vezelrijke vruchten. Dat maakt ze interessant in darmkankerpreventie. Consumeer ze liefst vers, zoals hier. Gedroogde vijgen bevatten namelijk veel suiker.​
Veldsla met vijgen
10 MINUTEN
Sla
Sla
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 200 g verse vijgen
  • 150 g veldsla
  • 4 sneetjes gebraden rosbief
  • 8 kl gemalen parmezaan
  • 2 el citroensap
  • 2 kl olijfolie
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Was de sla en schik op de borden. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Halveer de vijgen. Schik alles, samen met de rosbief, op de sla.
Bereid een vinaigrette door het citroensap te mengen met de olie, peper en wat zout, en giet over de sla. Bestrooi met de parmezaanse kaas.

Meer inspiratie