Vegetarische pompoenburger met rijst

Vegetarische pompoenburger met rijst

Deze vegetarische burger met pompoen en rijst is een hartverwarmend recept, ideaal voor mensen met kanker. Het is eenvoudig te bereiden, zelfs bij extreme vermoeidheid, en combineert smaakvolle en voedzame ingrediënten die de eetlust stimuleren.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 250 g pompoen
  • 25 g hazelnoten
  • 2 grote sneden oud brood
  • 1/2 el currypasta of currypoeder (of andere kruiden volgens smaak, bv. Italiaanse kruiden)
  • 15 g verse koriander, fijngehakt (of peterselie in functie van de andere kruiden)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Peper, zout

Voorbereiding

Reinig de pompoen, rasp het vruchtvlees en kook het tot het zacht is. Laat het licht afkoelen.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge pan. Verkruimel het brood. Hak de koriander fijn.
Meng de gekookte pompoen, hazelnoten, broodkruimels, kruiden, koriander en eieren. Breng op smaak met zout en peper. Je krijgt een homogeen mengsel.
Laat het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten zodat het steviger wordt.
Verdeel het mengsel in vier porties en vorm burgers. Bak ze in een pan gedurende ongeveer tien minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de burgers met volkorenrijst en gekookte of rauwe groenten. Een lichte yoghurt- of citroensaus past er ook goed bij.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Voor een ander voedzaam vegetarisch recept, probeer onze knolselderburgers, ideaal om af te wisselen.

Meer inspiratie