Vegetarisch paasgerecht met peultjes en mie

Vegetarisch paasgerecht met peultjes en mie

Veel beter kan je niet doen in kankerpreventie: de variatie aan groenten staat samen met de gember, het sesamzaad en de sojasaus, garant voor een supergezonde mix!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g quorn- of tofublokjes
  • 500 g mix van peultjes, wortelen en groene asperges
  • 250 g mie of rijstvermicelli
  • 1 1/2 paprika (bij voorkeur rood voor de kleurvariatie)
  • 3 sjalotjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode peper (eventueel)
  • 4 el geroosterde sesamolie (of arachide- of zonnebloemolie)
  • 3 cm verse gemberwortel of 1 1/2 kl gemberpoeder
  • 3 el sesamzaad
  • 4 el sojasaus

Voorbereiding

Roer de quorn- of tofublokjes om met de sojasaus en wat peper. Zet weg in de koelkast. Maak alle groenten schoon en snijd ze in blokjes of plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in fijne stukjes.
Rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Roerbak de knoflook en de sjalotjes met de gember en de peper in de olie.
Voeg na een minuut de quorn- of tofublokjes toe. Bak ze lichtbruin. Doe er de groenten bij en blijf roerbakken op hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
Voeg dan de mie toe, volgens de aanwijzingen op de verpakking en, indien nodig, extra bouillon of water. Breng op smaak met gember, peper en sojasaus. Bestrooi met het sesamzaad.

Meer inspiratie