Veganaise

Veganaise

Veganaise is een 100% plantaardige versie van mayonaise, ideaal als saus bij gerechten of rauwkost. Ze is licht, goed verteerbaar en geschikt voor mensen met kanker, vooral bij eierintolerantie of smaakveranderingen.
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 ml sojamelk (ongezoet)
  • 175 - 250 ml zonnebloemolie (neutrale smaak)
  • 1 el (appel) azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 - 2 tl zout
  • 1 - 2 tl agavesiroop (optioneel)

Voorbereiding

Om het recept Veganaise te beginnen, doe de sojamelk, appelazijn, mosterd, zout en eventueel agavesiroop in een hoge maatbeker. Mix met een staafmixer.
Voeg geleidelijk de olie toe terwijl je blijft mixen tot je een romige, stevige textuur krijgt zoals mayonaise.
Voeg eventueel verse kruiden (peterselie, bieslook), specerijen (kerrie, paprikapoeder) of een beetje ketchup toe voor een cocktailsaus. Laat dan de agavesiroop weg.
Bewaar de veganaise in een afgesloten pot in de koelkast. Verbruik binnen 3 à 4 dagen.

OPGELET: Dit recept Veganaise is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze boerenkoolballetjes in tomatensaus, een plantaardig gerecht met een zachte, smaakvolle saus.

Meer inspiratie