Ingrediënten
- 480 ml vers geperst sinaasappelsap
- 360 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
- 240 ml rietsuikersiroop
- 4 ml vanille-aroma
Voorbereiding
Variatie
Voeg 30 ml ananassap toe aan de cocktail. Vervang de rietsuikersiroop en het vanille-aroma door vanillesiroop
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.