Ardeense forel met Brusselse spruitjes

Ardeense forel met Brusselse spruitjes

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 8 aardappelen
  • 4 forellen
  • 4 sneden Ardeense ham
  • 100 g brood
  • 45 g olie of 100 % plantaardige vetstof
  • 4 el magere room
  • Bosje peterselie
  • 4 el bloem
  • Peper, zout

Voorbereiding

Snijd de ham in stukjes en verkruimel het brood. Maak de spruitjes schoon. Hak de peterselie fijn.
Gaar de spruitjes. Bak de broodkruim bruin en meng met de ham.
Spoel de forel en dep droog. Bestrooi de binnenkant met peper en zout, en haal ze door de bloem. Bak de vis gaar (+- 10 min.) in de resterende vetstof.
Serveer de forel met het hammengsel en overgiet met saus die u maakt van de overblijvende vetstof in de pan, de room, de peterselie, peper en zout. Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.

Meer inspiratie