Druiventruffels met noten en kaas

Druiventruffels met noten en kaas

Lekker, gezond én origineel aperitiefhapje. Serveer het bij een van onze alcoholvrije aperitieven en geniet!
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 115 g zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 55 g light roomkaas, op kamertemperatuur
  • 13 druiven
  • 70 g amandelen
  • 5 g bieslook, heel fijn versneden
  • Peper

Voorbereiding

Meng de geiten- en roomkaas met een vork in een kommetje tot een zachte mix, en voeg een beetje peper toe. Plaats 30 minuten in de koelkast.
Rooster de amandelen een paar minuten op middelhoog vuur. Roer geregeld om en blijf bij de pan, zodat ze niet verbranden. Laat ze afkoelen op een koude plaat of plank. Hak ze fijn met een mes of in de keukenrobot.
Neem een eetlepel kaasmix en druk er – in de lepel – de druif in. Neem wat vershoudfolie in de hand, doe er een toefje kaas op en druk dat op de lepel.
Haal nu met de folie alles van de lepel en rol in de folie balletjes met de druif in het midden. Verwijder de folie. Maak zo alle truffels.
Spreid de noten uit op een plaat en meng met de bieslook. Rol er de truffels door. Zet afgedekt weg in de koelkast tot je ze serveert. Smakelijk!

Meer inspiratie