Tomaat garnaal met frietjes

Tomaat garnaal met frietjes

Een fris en smakelijk gerecht, ideaal voor de zomer. Deze gevulde tomaten met grijze garnalen worden geserveerd met krokante ovenfrietjes – een volwaardige en feestelijke maaltijd, aangepast aan de voedingsbehoeften van mensen met kanker.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten
  • 400 g garnalen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 2 el (gehakte verse)peterselie of bieslook
  • Citroensap (indien gewenst)
  • Gemengde sla
  • VOOR DE FRIETJES: 800 g vastkokende aardappelen, 2 el (olijf)olie, (verse) rozemarijn OF paprika- of chilipoeder, peper en zout

Voorbereiding

Begin met de frietjes. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke staafjes. Spoel ze onder koud water om het overtollige zetmeel te verwijderen en droog ze goed af met een schone doek. Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng de frietjes in een grote kom met olijfolie, rozemarijnnaaldjes, een snufje paprikapoeder of chilipoeder, zout en peper. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven en draai ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Ze moeten goudbruin en krokant zijn.
Was ondertussen de tomaten en snijd het kapje eraf. Hol ze voorzichtig uit met een lepel zonder de schil te beschadigen. Meng in een kom de garnalen met de mayonaise, yoghurt en verse kruiden. Voeg eventueel een beetje citroensap toe voor extra frisheid. Proef en breng op smaak.
Vul de tomaten met het garnalenmengsel en plaats de kapjes er weer op. Serveer ze op een bedje van gemengde sla, samen met de warme frietjes.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens ons recept voor rijst met garnalensalade, even lekker en aangepast aan specifieke voedingsbehoeften.

Meer inspiratie