Tofu-Salade

Tofu-Salade

Tofu-Salade
10 - 15 MINUTEN
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 50 g krulandijvie
  • 65 g tofu
  • 70 g komkommer
  • 15 g ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper
  • 1 grote snede wit brood (=35 g)

Voorbereiding

Was de andijvie en laat uitlekken. Snij de tofu in blokjes. Schil de komkommer, snij hem in schijfjes en vervolgens in staafjes. Snipper de ui fijn.
Bereid de saus door het citroensap, de olijfolie en de sojasaus te mengen. Breng op smaak met peper. Giet de saus over de blokjes tofu en laat 5 minuten intrekken
Voeg de komkommer en de fijngesnipperde ui toe en meng voorzichtig. Leg de andijvie op een bord en leg de tofu-salade op de andijvie. Serveer het gerecht met een geroosterde boterham.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Energie: 329 kcal – Eiwitten: 13.5 g

Variatie :

Vervang het wit brood door een andere broodsoort. Voeg enkele blokjes tomaten toe aan de salade.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie