Deze frisse tofu salade is ideaal voor mensen met kanker. Ze is licht verteerbaar, snel klaar en rijk aan plantaardige eiwitten. De combinatie van knapperige groenten en gemarineerde tofu maakt dit gerecht zowel voedzaam als smaakvol.

10 - 15 MINUTEN

Sla

Vegetarisch

Tijdens een kanker

Herfst

Lente
Ingrediënten
- 50 g krulandijvie
- 65 g tofu
- 70 g komkommer
- 15 g ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper
- 1 grote snede wit brood (=35 g)
Voorbereiding
Was de krulsla en laat uitlekken. Schil de komkommer, verwijder eventueel de zaadjes en snijd in fijne staafjes. Snijd de ui in dunne ringen.
Snijd de tofu in kleine blokjes. Meng de olijfolie, citroensap en sojasaus tot een marinade. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten trekken zodat de smaken goed intrekken.
Meng de gemarineerde tofu met de komkommer en ui. Leg de krulsla op een bord en schep het mengsel erbovenop.
Serveer met een snee geroosterd wit brood voor extra energie en textuur.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 329 kcal – Eiwitten: 13.5 g
Variatie :
Vervang het wit brood door een andere broodsoort. Voeg enkele
blokjes tomaten toe aan de salade.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen
tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven,
departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met
Stichting tegen Kanker.
Zin in een ander eiwitrijk vegetarisch gerecht? Probeer dan zeker onze dadel-tofu ijs – een zachte en voedzame traktatie.