Tofoe met groenten, knoflook & oregano

Tofoe met groenten, knoflook & oregano

Een heerlijk, gemakkelijk te maken gerecht. Dit gerecht is zowel koud als warm lekker.
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 270 g tofoe in blok
  • 20 g verse munt
  • 40 g olijfolie
  • 1,2 kg tomaten
  • 18 g knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 660 g aubergines
  • 2 uien
  • 8 verse oreganoblaadjes
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Voorbereiding

Pel de ui en hak hem fijn. Snij de aubergine in blokjes. Pel de tomaten en snij ze in blokjes.
Verhit de olie in een kookpot en doe er de ui in. Voeg de aubergine toe, laat op laag vuur stoven en doe er dan de tomatenblokjes bij.
Pers de knoflook en hak de munt fijn. Dep de tofoe droog en prak met een vork.
Doe de geperste knoflook en de gedroogde oregano in de kookpot. Voeg ook de tofoe toe en laat sudderen.
Doe er ook de fijngehakte munt bij. Het is belangrijk dat je er de munt pas op het allerlaatste moment bij doet, zodat ze haar smaken niet verliest.
Dien op in diepe borden met brood en versier met een paar oreganoblaadjes.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tips : 
Je kunt de rest van de oregano gebruiken in andere bereidingen, zoals zelf gebakken brood, muffins met gedroogde tomaten, soep of visterrine.
Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel (Gewijzigd recept van https://www.colruyt.be/fr/recette/tofu-aux-aubergines-et-aux-tomates-parfume-la-menthe).

Meer inspiratie