![Visgerecht](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_plat-de-poisson.png)
Visgerecht
![Voedingssupplement](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_plat-principal.png)
Voedingssupplement
![Tijdens een kanker](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_pendant-le-cancer.png)
Tijdens een kanker
![Zomer](https://kanker.be/wp-content/uploads/2024/01/FCC_icones_recettes_ete.png)
Zomer
Ingrediënten
- 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoedinng neutrale smaak
- 300 g verse zalm
- 2 eieren
- 1 el kerriepoeder
- Bieslook
- Dragon
- Peper & zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontvel de zalm en snijd ze in grove stukken.
Pureer in een blender en voeg eieren, kruiden, specerijen en drinkvoeding toe. Mix en schep mengsel in een vorm (bv. cake- of broodvorm).
Zet de vorm in een bain-marie in voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 25 minuten. Laat de terrine voor het serveren afkoelen in de koelkast.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 366 kcal – Eiwitten: 78.5 g (voedingswaarde per portie)
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.