Visterrine uit Henegouwen

Visterrine uit Henegouwen

Visterrine uit Henegouwen
DEZE TERRINE MOET 2 DAGEN VÓÓR CONSUMPTIE BEREID WORDEN
Visgerecht
Visgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 kg witte vis, bijvoorbeeld forel of paling
  • 1,5 l dragonazijn
  • 10 gelatineblaadjes
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 citroenen
  • 3 el olie
  • 100 g bloem
  • 50 g 100 % plantaardige margarine
  • 1 blokje vetarme visbouillon
  • Jeneverbessen, augurken en laurierblaadjes als versiering

Voorbereiding

Snijd de vis in stukjes van gelijke grootte. Snijd de ui in fijne ringen, de wortels in fijne schijfjes en blancheer in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Schil de citroen, snijd in fijne ringen en haal de pitjes eruit. Week de gelatine in koud water.
Breng de azijn met het bouillonblokje tot sudderen. Wentel de vis in wat bloem en bak ze kort bruin in de olie. Laat afkoelen. Maak een roux met margarine en de bloem en voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Leg afwisselend laagjes vis, ui, citroen en wortel in een terrine. Overgiet met de warme saus en versier met de jeneverbessen, augurken en laurierblaadjes.
Wacht 2 dagen alvorens de terrine aan te snijden. Hij kan 1 à 2 weken bewaard worden in de koelkast. Serveer met brood.

Meer inspiratie