45MIN. + 30 MIN. WACHTTIJD + 1 U. KOOKTIJD
Vleesgerecht
Gezond recept
Winter
Ingrediënten
- 125 g bloem
- 3 eieren
- 250 ml melk
- Mespunt geraspte muskaatnoot
- Peper, snuifje zout
- 450 g onversneden diepvriesspinazie
- 350 g champignons de Paris
- 200 g in dunne strookjes gesneden emmental
- 6 sneetjes ham
- 100 ml halfvolle melk
- 10 g bloem
- 20 g plantaardige margarine
- Peper, snuifje zout
Voorbereiding
Maak het flensjesdeeg: neem een grote kom en meng daarin de bloem met de eieren en de geraspte muskaatnoot. Voeg ook peper en zout toe. De melk traag toevoegen en het deeg gedurende 30 min.laten rusten. Voor de garnering laat u de spinazie op een zacht vuurtje ontdooien. Vervolgens laten afkoelen en het vocht afgieten. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Leng de bloem aan met de melk en voeg toe. Het geheel laten koken en warm houden.
Maak de champignons schoon, verwijder het zanderige gedeelte van de steel en snijd in plakjes. Sjalot pellen en fijnsnijden en gedurende 2 à 3 min. in een met wat vetstof verhitte pan bakken. Voeg de champignons toe aan de spinaziebereiding. Laat ze 8 à 10 min. bakken, terwijl u ze voortdurend omdraait. Peper en zout naar smaak toevoegen.
De koekepan lichtjes met olie insmeren en de flensjes bakken. De koekepan na elke flensje weer met olie insmeren. De oven voorverwarmen op 210°C. Leg een flensje in een beboterde springvorm. Kaas, ham, spinazie en champignons verdelen over het flensje. Leg er vervolgens weer een flensje op en ga zo door tot de garnering opgebruikt is. Zet de springvorm in de oven en laat gedurende een 10-tal min. bakken. Maak de springvorm los en dien warm op.