Deze hartige pannenkoekentaart is een smakelijk en volledig gerecht, speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker. De combinatie van zachte groenten, ham en kaas maakt het een warme, energierijke maaltijd die de eetlust kan stimuleren.
45MIN. + 30 MIN. WACHTTIJD + 1 U. KOOKTIJD
Vleesgerecht
Gezond recept
Winter
Ingrediënten
- 125 g bloem
- 3 eieren
- 250 ml melk
- Mespunt geraspte muskaatnoot
- Peper, snuifje zout
- 450 g onversneden diepvriesspinazie
- 350 g champignons de Paris
- 200 g in dunne strookjes gesneden emmental
- 6 sneetjes ham
- 100 ml halfvolle melk
- 10 g bloem
- 20 g plantaardige margarine
Voorbereiding
Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem, nootmuskaat, zout en peper toe. Giet geleidelijk de melk erbij en klop tot een glad beslag. Laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Laat de spinazie op laag vuur ontdooien. Knijp het overtollige vocht eruit en breng op smaak met peper en zout. Meng de bloem met de melk, voeg toe aan de spinazie en breng aan de kook tot het mengsel licht indikt. Houd warm.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de sjalot en fruit deze in een pan met margarine. Voeg de champignons toe en bak 8 à 10 minuten. Kruid naar smaak.
Verhit een ingevette pannenkoekenpan en bak dunne pannenkoeken van het beslag. Herhaal tot het beslag op is.
Verwarm de oven voor op 210°C. Vet een springvorm in. Begin met een pannenkoek, leg er dan afwisselend kaas, ham, spinazie en champignons op. Herhaal en eindig met een pannenkoek.
Bak de taart 10 minuten in de oven. Haal voorzichtig uit de vorm en serveer warm.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Ontdek ook ons recept voor maki’s (pannenkoeken), een creatieve en voedzame variant die makkelijk te eten is.