Courgette-granny soep

Courgette-granny soep

Dit zachte en zure soepje maakt de smaakpapillen wakker en stimuleert de eetlust in alle zachtheid en met veel smaak. Je kunt de soep warm of koud drinken. Om er een volwaardige maaltijd van te maken: verkruimel er een hardgekookt ei over en eet er enkele “soldaatjes” bij die je maakt van brood met beleg van verse kaas.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 2 grannysmithappels
  • 4 courgettes
  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 2 natuur yoghurts met bifidus
  • Enkele takjes koriander (naar keuze)
  • Olijfolie
  • Komijnpoeder
  • Peper, zout

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij in stukken. Was de courgettes en snij in schijfjes. Was de appels zorgvuldig en snij in dikke schijven.
Verhit 1 el olijfolie in een snelkookpan en fruit de aardappelstukjes en courgette- en appelschijfjes 1 tot 2 min.
Voeg het bouillonblokje erbij, zet onder water en laat 15 min koken tot de groenten goed zacht zijn. Kruid naar smaak (het bouillonblokje is meestal nogal gezouten), voeg ½ tl komijnpoeder toe.
Net voor het opdienen mix je de soep terwijl je de yoghurt toevoegt en tot je de gewenste consistentie krijgt. Bestrooi met koriander indien gewenst.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Bewaartips :

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie