Gefrituurde tongschar met remouladesaus

Gefrituurde tongschar met remouladesaus

Het kan zowel als maaltijd, bijvoorbeeld met brood, of als tussendoorsnack gegeten worden.
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 4 tongscharren of andere witte vis (in filets)
  • 2 el. bloem
  • 2 eiwitten
  • 4 el. paneermeel
  • Voor de remouladesaus : 150 g mayonaise - 125 g zure room - 2 el. citroensap - 2 kl. mosterd - 3 augurken - 1 el. verse kervel (of gedroogd) - 1 el. verse dragon (of gedroogd) - peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Snij de augurken en hak de kruiden fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus en zet ze terug in de koelkast.
Snij de tongscharren diagonaal en paneer ze op klassieke wijze: eerst in bloem, dan in losgeklopt eiwit en dan in paneermeel. Frituur de vis op 170°C. Besprenkel met citroensap.
Serveer de warme tongreepjes, eventueel op smaak gebracht met peper en zout, met de frisse saus.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie