Dit gerecht combineert de fruitige zoetheid van mango met de kruidige smaak van gegrilde scampi. Het is eenvoudig te bereiden en ideaal voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust. De chutney zorgt voor een frisse, licht pittige toets die perfect past bij de scampi.

Visgerecht

Gezond recept
Ingrediënten
- 600g de scampi's
- 3 el knoflookolie
- Paprika
- Pepper en zout
- VOOR DE CHUTNEY : 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes - sap van 1 limoen of citroen - 1 el honing - 1 el gesnipperde, verse korianderblaadjes (te vinden in de supermarkt bij de verse kruiden) - 1 kl geraspte, verse gemberwortel (te vinden in de supermarkt bij de groenten en fruit)
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de chutney en laat minstens één uur rusten in de koelkast. U kan een pikante variatie bereiden door aan het mengsel 1 ontpit en gesnipperd Spaans pepertje toe te voegen.
Bak de scampi’s gaar in de pan of grill ze, gekruid met paprika, peper en een beetje zout.
Serveer warm, met de lichtjes gekoelde chutney en (Turks of Marokkaans) brood.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook onze scampi’s met vijf aroma’s – een andere lichte en smaakvolle optie.