Kleurrijk slaatje met tonijn

Kleurrijk slaatje met tonijn

Een kleurrijk voorgerecht dat je ook als bijgerecht kunt serveren. Een ideale lunch om bij voorkeur koud op te eten.
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 4 kopjes tricolore farfalle
  • 3 el gekleurde azijn
  • 150 g tonijn in eigen nat uit blik
  • 1 tl mosterd
  • 2 tomaten
  • 1 el gejodeerd zout

Voorbereiding

Kook ongeveer 1 l water per 100 g pasta. Doe er wat zout bij.
Voeg de pasta toe zodra het water kookt. Roer en laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe ze in een kom. Laat afkoelen.
Was de tomaten en snij ze in blokjes. Doe ze bij de pasta. Open het blik en schep er 4 eetlepels tonijn uit. Voeg ze toe aan de pasta en de tomaten.
Vermeng de azijn en de mosterd in een kommetje. Giet deze mengeling in de kom. Serveer op een bord.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie