Kleurrijk slaatje met tonijn

Kleurrijk slaatje met tonijn

Deze kleurrijke salade met tonijn is ideaal voor mensen met kanker. Ze is licht verteerbaar, snel klaar en zit boordevol smaak. De combinatie van verse groenten en tonijn zorgt voor een evenwichtige maaltijd die de eetlust stimuleert. Een kleurrijk voorgerecht dat je ook als bijgerecht kunt serveren. Een ideale lunch om bij voorkeur koud op te eten.
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 4 kopjes tricolore farfalle
  • 3 el gekleurde azijn
  • 150 g tonijn in eigen nat uit blik
  • 1 tl mosterd
  • 2 tomaten
  • 1 el gejodeerd zout

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Je kunt ook kerstomaten gebruiken, gehalveerd of in vieren gesneden.
Meng in een grote kom de afgekoelde pasta met de tomaten.
Open het blik tonijn, neem ongeveer 4 eetlepels en verkruimel het lichtjes voor je het toevoegt aan de salade.
Meng in een kommetje de azijn met de mosterd. Voeg een snufje zout en peper toe. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
Serveer de salade in een diep bord of kom. Werk eventueel af met wat verse basilicum of peterselie.

OPGELET: Dit kleurrijk slaatje is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Fan van tonijnsalades ? Probeer dan zeker onze rauwkostslaatje met tonijn – een frisse en groenterijke variant boordevol smaak.

Meer inspiratie