Perenslaatje met geitenkaas en Luikse stroop

Perenslaatje met geitenkaas en Luikse stroop

Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 2 peren
  • ½ krulsla
  • 240 g geitenkaas
  • 4 sneden rauwe, gerookte Ardeense ham
  • 2 el (frambozen)azijn
  • 2 el Luikse stroop
  • (verse) Tijm peper, zout
  • Wat olie of 100 % plantaardige vetstof

Voorbereiding

Maak de krulsla schoon. Schil de peer en verdeel in partjes, bestrijk ze met de stroop. Snijd het brood in blokjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de geitenkaas in 4 porties, bestrooi met tijm en wikkel de ham errond. Bak ze op een ingevette plaat gedurende 6 à 8 min. in de oven op 200°C.
Meng ondertussen de krulsla met de azijn, peper en zout. Voeg indien gewenst ook aan de sla wat stroop toe.
Bak de peren in een minimum aan vetstof tot ze kleurt. Bak korstjes van het brood.
Schik de sla op de borden, hierop de kaas en tot slot de peer. Werk af met wat tijm.

Meer inspiratie