Rode biet salade

Rode biet salade

Deze kleurrijke, knapperige en smaakvolle salade is ideaal als voorgerecht of bijgerecht. Rijk aan vezels, antioxidanten en gezonde vetten, en bijzonder geschikt voor mensen met kanker die kampen met vermoeidheid of spijsverteringsproblemen.
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 200 g rode bieten
  • 75 g noten (walnoten, pecannoten)
  • 2 teentjes look
  • 25 g klassieke peterselie
  • 25 g platte perterselie
  • 25 g tuinkers
  • 25 g platte peterselie
  • 25 g basilicum
  • 1 el oregano
  • 50 ml veganaise
  • 1 el citroensap
  • Snuifje kaneel

Voorbereiding

Kook de rode bieten ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, schil ze en snijd in kleine blokjes (brunoise van 0,5 cm). Je kunt ook voorgekookte bieten gebruiken.
Breng de bietjes op smaak met peper, een snufje kaneel, oregano en een beetje gejodeerd zout.
Rooster de noten kort in een droge pan en hak ze grof. Hak de knoflook en verse kruiden fijn (beide soorten peterselie, waterkers en basilicum).
Meng de noten, kruiden, knoflook, veganaise en citroensap in een grote kom.
Voeg de rode biet toe en meng voorzichtig zodat alles goed gemengd is.

Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Tip :

Heerlijk als bijgerecht, of als topping op een broodje.

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Probeer ook eens onze champignonsalade met verse basilicum, een ander vegetarisch en voedzaam recept.

 

 

Meer inspiratie