Rode biet salade

Rode biet salade

Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 200 g rode bieten
  • 75 g noten (walnoten, pecannoten)
  • 2 teentjes look
  • 25 g klassieke peterselie
  • 25 g platte perterselie
  • 25 g tuinkers
  • 25 g platte peterselie
  • 25 g basilicum
  • 1 el oregano
  • 50 ml veganaise
  • 1 el citroensap
  • Snuifje kaneel

Voorbereiding

Kook (of stoom) de ongeschilde rode bietjes beetgaar in ongeveer 30 minuten. Nadien kan je de schil heel makkelijk verwijderen. Koel de bietjes, en snij ze in brunoise (blokjes van 0,5 cm). Je kan ook rode bieten gebruiken die al voorgegaard zijn.
Kruid met peper, een beetje zout, een snuifje kaneel en de fijngehakte oregano.
Rooster de noten kort in een pan, en hak ze - na afkoelen - in middelgrote stukjes.
Hak de overige kruiden en verse look fijn. Maak de veganaise en meng ze met de noten en de kruiden. Meng er op het einde ook de bietjes door.

Tip :

Heerlijk als bijgerecht, of als topping op een broodje.

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Recept geïnspireerd op een recept van Vers en Veggie.​

 

Meer inspiratie