Rijsttaart met limoenzeste

Rijsttaart met limoenzeste

Een lichte, lekkere en gemakkelijke taart.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 4 eieren
  • 1 pot van 500 g rijstpap met vanille
  • 75 g bloem
  • 75 g suiker
  • 2 el rijstpap met vanille
  • 1 limoen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het kruimeldeeg in een taartvorm met antikleeflaag.
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop los met een garde. Voeg al kloppend de bloem toe.
Doe er de rijstpap met vanille bij en roer. Rasp de limoen boven de kom.
Roer opnieuw en giet het mengsel in de taartvorm. Laat 25 tot 30 minuten bakken.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip :

Je kunt de geraspte limoenschil vervangen door schilfers pure chocolade of cacaopoeder.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie