Rijke velouté met bloemkool en brie

Rijke velouté met bloemkool en brie

Deze bloemkoolsoep met brie is een fluweelzachte, hartige maaltijdsoep die perfect is voor koude dagen of momenten van vermoeidheid. Ze is rijk aan smaak en voedingsstoffen, en speciaal geschikt voor mensen met kanker die behoefte hebben aan extra energie en comfort.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 2 kleine bloemkolen
  • 4 aardappelen van gemiddelde grootte
  • 2 tl kurkuma
  • 4 el dikke room
  • 2 stukken brie zonder korst (ongeveer 120-140 g)
  • Olijfolie, peper, zout

Voorbereiding

Snijd de onderkant van de bloemkolen af, verdeel ze in roosjes en spoel ze goed. Schil de aardappelen, spoel ze en snijd ze in stukken.
Verhit de olijfolie met de kurkuma in een grote kookpot. Voeg de bloemkool en aardappelen toe. Overgiet met water en kook 10 minuten onder druk (of 20 minuten op laag vuur zonder snelkookpan).
Voeg de zure room en de in stukjes gesneden brie toe aan de warme soep. Mix tot een gladde, romige soep. Voeg indien nodig wat extra water of melk toe voor een lichtere textuur.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer goed warm, eventueel met volkorenbrood of zelfgemaakte croutons.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Bewaartips :

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Probeer ook onze wortelroomsoep, een zachte en voedzame variant om mee af te wisselen.

Meer inspiratie