Quinoasalade met feta en granaatappelpitjes

Quinoasalade met feta en granaatappelpitjes

Deze quinoasalade met feta en granaatappelpitten is ideaal voor mensen met kanker. Ze is rijk aan plantaardige eiwitten, vezels en antioxidanten. De frisse smaken en levendige kleuren maken dit gerecht aantrekkelijk en licht verteerbaar – perfect voor warme dagen of bij verminderde eetlust.
Quinoasalade met feta en granaatappelpitjes
30 MINUTEN
Glutenvrij
Glutenvrij
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 50 g quinoa
  • 1/4 courgette
  • 1/4 paprika
  • 75 g kikkererwten uit blik
  • 20 g veldsla/babyspinazie
  • 30 g granaatappelpitjes
  • 50 g feta
  • Sap van een citroen
  • Peper en zout

Voorbereiding

Quinoa koken: Spoel de quinoa onder koud water. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Groenten voorbereiden: Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten af. Was de veldsla of spinazie.
Granaatappelpitten losmaken: Snijd de granaatappel doormidden en klop met een lepel op de schil om de pitten los te maken.
Salade samenstellen: Meng in een grote kom de quinoa, groenten, kikkererwten, granaatappelpitten en sla.
Feta toevoegen: Verkruimel de feta over de salade voor een romige, zoute toets.
Op smaak brengen: Besprenkel met citroensap, voeg eventueel een scheutje olijfolie toe, en breng op smaak met zout en peper. Meng voorzichtig.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Fan van vegetarische quinoagerechten? Probeer dan zeker onze koude salade met quinoa – een klassieke, voedzame variant.

Meer inspiratie