Provençaalse kabeljauwpapillot

Provençaalse kabeljauwpapillot

Deze kabeljauw in papillot is ideaal voor mensen met kanker. Het gerecht is licht verteerbaar, rijk aan eiwitten en de verse kruiden en citroen helpen om smaakveranderingen te compenseren. Een geurloos, voedzaam en aromatisch hoofdgerecht.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 480 g kabeljauwfilet
  • 4 tomaten
  • 2 bio citroenen
  • 2 venkelknollen
  • 26 zwarte olijven
  • Olijfolie,
  • Peper, zout
  • 1 handvol verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn)
  • Bakpapier of siliconenpapillot

Voorbereiding

Was de tomaten, snijd ze in kleine blokjes en laat ze uitlekken in een zeef. Spoel de kabeljauwfilets af, dep ze droog en verwijder eventuele graten. Was de venkel en snijd in dunne plakjes. Snijd een halve citroen in vier stukjes.
Leg een kabeljauwfilet op een groot vel bakpapier. Voeg de uitgelekte tomatenblokjes, venkelplakjes, olijven, citroenstukjes en verse kruiden toe. Besprenkel met een beetje olijfolie, voeg een snufje zout en peper toe.
Vouw de papillot goed dicht en bak in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 15 minuten. De vis moet gaar en geurig zijn.
Serveer direct in de papillot of met een beetje rijst of geprakte aardappelen. Dit gerecht kan ook worden bereid met zalm of tonijn.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Voor een ander mediterraans gerecht, probeer ons recept voor provençaalse gevogeltefilet.

Meer inspiratie