Provençaalse gevogeltefilet

Provençaalse gevogeltefilet

Een ‘supersnel klaar’ recept om bij weinig tijd gezond te eten. Interessant in kankerpreventie ook, omwille van de mediterrane ingrediënten, en gevogelte in plaats van rood vlees.
Provençaalse gevogeltefilet
10MIN. + KOOKTIJD: VOLGENS EIGEN SMAAK
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 gevogeltefilets (kalkoen, kip,…) van 150g
  • 250 ml tomatenpuree
  • 1 el zwarte of groene olijvenpuree (of geplette olijven), eventueel meer naar smaak
  • 4 el olijfolie
  • Peper, wat zout
  • Enkele olijven voor de garnering
  • Pasta, bijvoorbeeld tagliatelle

Voorbereiding

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Verwarm in een kleine pan de tomatenpassata met de helft van de olijfolie. Laat zachtjes opwarmen zonder te koken. Zet opzij.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak de filets goudbruin aan beide kanten. Kruid met een beetje zout en peper.
Bestrijk de filets met tapenade of geplette olijven. Besprenkel met een beetje olijfolie. Meng de pasta met de warme tomatensaus.
Leg de filets op de pasta en werk af met enkele hele olijven. Serveer warm.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze kipfilet met pistachenoten en sinaasappelsalade – een andere lichte en evenwichtige maaltijd.

Meer inspiratie