Een hartverwarmende eetsoep met krokant gebakken scampi’s en heerlijke Thaise toets.
Soep
Visgerecht
Feestelijk recept
Gezond recept
Herfst
Winter
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 butternut pompoen
- 4 dikke wortelen
- 2 zoete ui (heeft een witte schil en is iets groter dan gele ui )
- 2 teen look
- 1,5 L kippen of groenten bouillon
- 1/8 ste tl zout
- SCAMPI'S : 24 black tiger scampi’s - 2 el maisolie - 1 tl curry poeder
- SALSA : 1 dikke bot koriander - 4 lenteuien - 2 el zwarte sesamzaadjes - 4 takken munt - 4 el hazelnoot olie - peper - sap v ½ limoen - 1 gele ui
- VERSIERING: 1 el kokosschilfers - paar takjes koriander en munt
Voorbereiding
SOEP : Snij look en ui fijn. Stoof in grote pot zacht met de maisolie. Schil de wortel en pompoen, snijd in blokjes ,voeg toe en meng onder elkaar. Bevochtig met de bouillon en laat 20 min sudderen , mix fijn. Kruid af met peper
SCAMPIS : Pel de scampi’s, laat er staartje nog aan,verwijder het darmkanaaltje. Bestrooi ze met curry poeder. Verwarm een grote pan op vuur met de maisolie. Bak ze mooi bruin aan beide kanten en bewaar ze op een bord.
SALSA : Kneus de sesamzaadjes in vijzel. Snij de gewassen lenteui,muntblaadjes en koriander fijn en stamp onder de sesamzaadjes. Pel de ui en snij fijn, meng eronder. Meng de hazelnootolie en limoensap onder.
AFWERKING : Schep een soeplepel soep uit in een diep bord. Schik er de scampi’s in. Werk af met salsa , blaadjes koriander en kokosschilfers.