Deze pompoensoep is een herfstklassieker, zacht en rijk van smaak. Ze is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of vermoeidheid. Ze levert calorieën en eiwitten en is licht verteerbaar.
Soep
Vegetarisch
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Herfst
Ingrediënten
- 1 (zelfgemaakte) drinkvoeding met neutrale smaak
- 1 kleine pompoen of een stuk van een grote pompoen
- 1/2 knolselder
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 lookteentjes
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 1 takje tijm
- basilicum
- cayennepeper
Voorbereiding
Bereid de groenten: haal het vruchtvlees uit de pompoen, schil de knolselder, paprika’s, uien en knoflook. Snijd alles in stukken. Doe alle groenten in een grote kookpot en bedek ze net met water.
Voeg de bouillonblokjes, tijm, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat koken tot de groenten zacht zijn.
Verwijder de laurier, kruidnagels en tijm. Mix de soep tot een gladde textuur. Voeg het voedingssupplement toe naar smaak.
Werk af met een flinke dosis basilicum en cayennepeper naar voorkeur.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 386 kcal – Eiwitten: 17.9 g (voedingswaarde per portie)
BEWAARTIPS : Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.
Probeer ook onze pompoensoep met scampi’s en sesam-koriander salsa – een feestelijke en pittige variant.