Pompoenhummus met bruin brood

Pompoenhummus met bruin brood

Pompoen staat bijna synoniem met herfst. En geef toe, gewoon denken aan deze hummus is al voldoende om het warm te krijgen vanbinnen. De oranje kleur geeft je tafel bovendien een toffe touch.
Pompoenhummus met bruin brood
40 MINUTEN
Vegetarisch
Vegetarisch
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Voorgerecht
Voorgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g sesamzaadpasta (tahin)
  • ½ citroen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl zout
  • 2 sneden bruin brood

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in 4 gelijke stukken en rooster gedurende 25 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen en verwijder vervolgens de schil en pitten.
Doe de geroosterde pompoen met de knoflook, sesamzaadpasta, citroen, kaneel, komijn en zout in een blender of gebruik een mixer. Dit geheel vormt de pompoenhummus.
Rooster het brood in een broodrooster. Beleg het brood met de hummus. Neem minimaal 125g hummus bij deze maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!

Meer inspiratie