Pompelmoes met kwark

Pompelmoes met kwark

Met deze originele combinatie geniet je van een heerlijk fruitdessert in herfst en winter. Het hele jaar door dagelijks fruit eten is immers een must in kankerpreventie. Varieer ook zoveel mogelijk je keuzes. Door de seizoenen te volgen is dat makkelijk.
Pompelmoes met kwark
20 min
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 pompelmoezen (*)
  • 200 g kwark
  • 2 el suiker
  • 1 tros druiven

Voorbereiding

Pomelo’s voorbereiden : Snijd de pomelo’s horizontaal doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een mes en een lepel. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en vang het sap op.
Vulling maken : Meng de plattekaas met de suiker tot een glad mengsel. Voeg het pomelosap en de stukjes vruchtvlees toe. Roer voorzichtig zodat alles goed gemengd is.
Vullen van de schillen : Vul de uitgeholde pomelohelften met het mengsel. Werk af met enkele druiven voor een zoete toets en een mooie presentatie.
Serveren : Zet de gevulde pomelo’s minstens 30 minuten in de koelkast. Serveer goed gekoeld.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.

Zin in een warm fruitdessert ? Probeer dan zeker ons gegratineerde pompelmoes, een zachte en verwarmende variant.

Meer inspiratie