Penne met room en gerookte zalm

Penne met room en gerookte zalm

Penne met room en gerookte zalm
15 - 20 MINUTEN
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 260 g ongekookte penne
  • 140 g gerookte zalm
  • 4 kleine takjes tijm
  • 60 ml olijfolie
  • 160 g room (35 % vet)
  • gemalen zwarte peper

Voorbereiding

Kook de pasta gaar in kokend water met een snuifje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Knip ondertussen met een keukenschaar de gerookte zalm in reepjes van ongeveer 5 mm breed. Trek de blaadjes van de tijm.
Verwarm de olijfolie in een grote steelpan. Roer de room erdoor met ongeveer een kwart van de gerookte zalm en de tijmblaadjes en bestrooi met peper. Verwarm de saus 3 minuten op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren, zonder hem te laten koken. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en doe hem bij de zalmroomsaus.
Serveer het gerecht warm of koud. Strooi de overgebleven reepjes zalm erover.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 563 kcal – Eiwitten: 17.7g

Variatie

Vervang de penne door een andere pastasoort naar keuze (macaroni, spirelli, …). Strooi verse dille over het
gerecht.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie