Pasta met cottage cheese, avocado en pijnboompitten

Pasta met cottage cheese, avocado en pijnboompitten

Omschrijf deze gerust als de pasta die onderweg naar je maag meteen een stukje van je hart verovert. Dit gerecht is dan ook een combinatie van ingrediënten die je stuk voor stuk doen watertanden.
Pasta met cottage cheese, avocado en pijnboompitten
25 MINUTEN
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 15 g pijnboompitten
  • 1/4 ui
  • 1/2 knoflook
  • 1/4 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 40 g ongekookte pasta
  • 1/2 avocado
  • 50 g cottage cheese
  • 3 zongedroogde tomaten
  • Peper

Voorbereiding

Verhit een pan zonder vetstof en rooster hierin de pijnboompitten gedurende 3 minuten op een matig vuur. Laat vervolgens afkoelen op een bord.
Snipper de ui en de knoflook in dunne plakjes. Pers het sap uit de citroen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui 3 minuten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 1 eetlepel van het kookvocht.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof.
Doe de cottage cheese met 1 eetlepel olijfolie, de helft van de pijnboompitten, knoflook, citroensap, het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker.
Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Meng de pasta met het cottage-cheesemengsel. Snijd de zongedroogde tomaten in 4 en voeg ze toe aan de pasta.
Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper. Werk eventueel af met wat Parmezaanse kaas.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen.

Meer inspiratie