Dit pastagerecht is ideaal voor mensen met kanker. Het combineert zachte, goed verteerbare ingrediënten zoals avocado en cottage cheese met een krokante toets van pijnboompitten. Het is eenvoudig te bereiden en biedt een goede bron van energie en eiwitten.
25 MINUTEN
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Ingrediënten
- 15 g pijnboompitten
- 1/4 ui
- 1/2 knoflook
- 1/4 citroen
- 2 el olijfolie
- 40 g ongekookte pasta
- 1/2 avocado
- 50 g cottage cheese
- 3 zongedroogde tomaten
- Peper
Voorbereiding
Pijnboompitten roosteren : Verhit een pan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten 3 minuten op middelhoog vuur. Zet ze opzij.
Aromaten voorbereiden : Snipper de ui en knoflook. Pers de citroen.
Ui fruiten : Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui 3 minuten.
Pasta koken : Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 1 eetlepel kookvocht.
Avocado snijden : Schil en ontpit de avocado. Snijd de helft in blokjes en hak de rest grof.
Saus mixen : Doe de cottage cheese, 1 eetlepel olijfolie, de helft van de pijnboompitten, knoflook, citroensap, kookvocht, peper, gehakte avocado en ui in een blender. Mix tot een gladde saus.
Samenstellen : Meng de pasta met de saus. Voeg de in vieren gesneden zongedroogde tomaten, avocado blokjes, resterende pijnboompitten en wat zwarte peper toe. Werk eventueel af met Parmezaanse kaas.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een ander romig vegetarisch gerecht? Probeer dan onze linguine met waterkerspesto.