Mosselcapellini met tomaatjes

Mosselcapellini met tomaatjes

Dit originele recept met mosselen, capellini en kerstomaatjes is ideaal voor mensen met kanker. Het is rijk aan eiwitten, vezels en antioxidanten, en combineert de voordelen van zeevruchten en groenten in een evenwichtige, troostrijke hoofdmaaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Herfst
Herfst
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 500 g capellini
  • 4 bakjes kerstomaatjes
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 ajuinen
  • 4 lookteentjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Cayennepeper

Voorbereiding

Spoel de mosselen grondig onder koud water. Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Pel de uien en knoflook. Was de peterselie en hak fijn.
Kook de capellini in een grote pot met gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig. Voeg de kerstomaatjes toe en laat enkele minuten sudderen zonder ze te pletten.
Voeg de mosselen toe, samen met de geperste knoflook en een snuifje cayennepeper. Dek af en laat op hoog vuur koken tot alle mosselen open zijn.
Voeg de capellini toe aan de pot met mosselen. Meng voorzichtig zodat de pasta het kookvocht opneemt. Werk af met de resterende olijfolie en de fijngehakte peterselie net voor het serveren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander visgerecht? Probeer dan zeker ook de mosselen op z’n Vlaams, een klassieker aangepast aan specifieke voedingsbehoeften.

Meer inspiratie