Mini cake

Mini cake

Deze minicakes zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker. Dankzij de toevoeging van een orale voedingssupplement zijn ze rijk aan calorieën en eiwitten, zonder in te boeten op smaak. Perfect als tussendoortje of bij een kopje thee of koffie.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding op melkbasis, smaak naar keuze 6 volledige eieren
  • 360 g bloem
  • 300 g suiker
  • 100 g boter
  • 1 zakje bakpoeder

Voorbereiding

Begin het recept met: Verwarm de oven tot 180°C.
Vet de vormpjes voor minicakes licht in of gebruik papieren vormpjes.
Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en eieren tot een glad geheel.
Smelt de boter en voeg toe aan het beslag. Voeg daarna het voedingssupplement toe en meng tot een gladde massa.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ongeveer 15 minuten. Controleer de gaarheid met een prikker: die moet er droog uitkomen.
Haal de minicakes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Energie: 166 kcal – Eiwitten: 3.51 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Zin in een ander voedzaam dessert? Probeer dan onze bananencake met chocolade – zacht, energierijk en heerlijk.

Meer inspiratie