Linguine met waterkerspesto

Linguine met waterkerspesto

Het recept linguine met waterkerspesto is een fris, voedzaam en vegetarisch pastagerecht. Waterkers zit boordevol antioxidanten en wordt hier verwerkt tot een romige pesto die perfect samengaat met volkorenpasta. Dit gerecht is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker en helpt om de eetlust te stimuleren op een smakelijke manier.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 400 g volkoren linguine (of andere pasta naar keuze)
  • 100g waterkers (eventueel een deel hiervan als peterselie)
  • 1 lookteen
  • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino
  • 50 g geroosterde amandelen (maar ook andere noten kunnen: walnoten, pijnboompitten, hazelnoten,…)
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl citroensap
  • 200 g kerstomaten (ook lekker met erwtjes)
  • Optioneel: suiker en/of rode peper naar smaak

Voorbereiding

Kook de linguine in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
Was de waterkers grondig. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de kaas. Hak de amandelen grof en rooster ze kort in een droge pan.
Doe de waterkers, knoflook, olijfolie, citroensap en de helft van de kaas in een blender. Mix tot een gladde saus. Voeg daarna de rest van de kaas toe en meng met een lepel voor extra textuur.
Meng de warme pasta met de pesto. Voeg indien nodig een beetje kookvocht toe om alles goed te binden. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes en/of erwtjes toe.
Serveer onmiddellijk met wat geroosterde amandelen bovenop en een scheutje olijfolie.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander gerecht met waterkers? Ontdek dan ook onze waterkerstaart – een warme, voedzame optie voor elke dag.

Meer inspiratie