Lauwe Thaise zeevruchtensalade

Lauwe Thaise zeevruchtensalade

Deze salade is heerlijk verfrissend, maar kan dankzij de lauwe zeevruchten en noedels en de pikante toets ook op een koelere dag…
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 100 à 150 g zeevruchten naar keuze (kan ook diepvriesmix zijn, of gewone witte vis)
  • 150 g Thaïse noedels (fijne, liefst glasnoedels)
  • 2 el pindanoten, fijngehakt, evt geroosterd
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 bosje verse koriander, heel fijngehakt (volgens smaak)
  • Een paar muntblaadjes, heel fijngehakt (volgens smaak)
  • 1 el olie (bv arachide)
  • Optioneel: wat heel fijn gesneden citroengras
  • Optioneel: wat verse mango, voor een fruitige toets
  • VOOR DE SAUS : sap van 2 limoenen - 2 el vissaus (volgens smaak) - 1 el suiker (volgens smaak) - 2 kl fijngesneden verse chilipeper (volgens smaak), tot moes geplet met de rug van een lepel bv. - 2 teentjes look, geperst

Voorbereiding

Gaar de zeevruchten (of de vis) in weinig kokend, gezouten water. Je kan de vis of zeevruchten ook bakken of garen op de barbecue.
Bereid de noedels, volgens de indicaties op de verpakking.
Bereid ondertussen de dressing door alle ingrediënten goed te roeren, tot homogene massa en tot de suiker goed opgelost is.
Meng de ingrediënten voor de salade met de noedels en met de saus en schik ze op de borden.
Schik er de zeevruchten (of vis) op en bestrooi met de pinda’s. Smakelijk!

Meer inspiratie