Deze warme salade combineert gebakken kwartelborstjes, gebakken champignons en geroosterde noten. Ze is ideaal voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust, dankzij haar hoge voedingswaarde en verfijnde smaak.

Voorgerecht

Feestelijk recept

Winter
Ingrediënten
- 8 kwartelborsten
- 100 g (veld) sla
- 600 g gemengde paddenstoelen
- 25 g noten (pijnboompitten, walnoten)
- 3 el (wal)notenolie
- 1 el frambozenazijn
- 2 el olie of 100 % plantaardige margarine
- (verse) dille,(zwarte) peper, zout
Voorbereiding
Was de veldsla en laat goed uitlekken. Hak de noten grof en rooster ze kort in een droge pan. Zet opzij.
Meng in een kommetje de walnotenolie, frambozenazijn, zout en peper.
Kruid de kwartelborstjes met zout en peper. Bak ze in de helft van de vetstof tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bak de champignons in de resterende vetstof tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg op het einde de geroosterde noten toe.
Verdeel de veldsla over de borden. Besprenkel met vinaigrette. Leg de kwartelborstjes erop en werk af met de champignons en noten. Garneer met verse dille.
Serveer met brood, gestoomde aardappelen of – voor een feestelijke toets – aardappelkroketten.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een ander warm en verfijnd voorgerecht ? Probeer dan onze linzenslaatje.