Koude salade met quinoa

Koude salade met quinoa

Een koud gerecht met neutrale smaak die geen misselijkheid opwekt. Deze salade smelt heerlijk in de mond. Je kunt volgens je eigen smaak wat zwarte olijven en verkruimelde feta (Griekse geitenkaas) toevoegen om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 240 g quinoa (pseudo-graan zonder gluten en arm aan vetten, maar rijk aan eiwitten en ijzer)
  • 1 komkommer
  • 4 kleine wortelen
  • 4 tomaten (of 28 kerstomaten)
  • 400 g gepelde garnalen
  • 12 takjes munt
  • 16-20 takjes verse peterselie
  • 200 g gekookte groene bonen (vers, uit blik of diepvries)
  • 4 citroenen
  • Verse gember (naar keuze)
  • Peper, zout, olijfolie

Voorbereiding

Spoel de quinoa onder koud water. Kook hem in 1,5 keer zijn volume aan gezouten water. Breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes koken, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten met deksel. Spoel opnieuw onder koud water en doe in een grote kom.
Komkommer: Schil, verwijder de zaadjes en snijd in fijne staafjes. Tomaten: Snijd in blokjes of halveer de kerstomaten. Laat uitlekken in een vergiet. Wortelen: Schrap, spoel en rasp ze fijn. Sperziebonen: Snijd in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Was en droog de munt en peterselie. Hak de blaadjes fijn om hun aroma’s vrij te geven.
Meng in een kommetje het sap van de citroenen met 2 eetlepels olijfolie, een snufje zout en peper. Klop goed op. Voeg eventueel een theelepel versgeraspte gember toe.
Voeg de groenten, kruiden, garnalen en dressing toe aan de quinoa. Meng voorzichtig zodat alles goed verdeeld is zonder de ingrediënten te pletten.
Laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast voor het serveren. Zo komen de smaken volledig tot hun recht.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Fan van quinoa? Probeer dan zeker onze quinoasalade met feta en granaatappelpitjes – een frisse en kleurrijke variant met een zoet-zoute toets.

Meer inspiratie