Koude paprikasoep

Koude paprikasoep

Deze koude paprikasoep is perfect voor warme dagen. Ze is zacht van smaak, licht verteerbaar en rijk aan kleur. Dankzij de eenvoudige bereiding en milde ingrediënten is dit gerecht bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 paprika’s, rood, geel en/of oranje
  • 1 ui
  • 1,2 l vetarme bouillon, van kip of groenten
  • 120 ml magere room of melk
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el olie of 100 % plantaardige margarine
  • Paprikapoeder, peper, zout
  • Takje rozemarijn

Voorbereiding

Was de paprika’s en de ui grondig. Verwijder de zaadlijsten en witte delen van de paprika’s en snijd ze in stukken. Snipper de ui fijn.
Verhit de olie of margarine in een grote kookpot. Voeg de ui en het takje rozemarijn toe. Laat zachtjes fruiten tot de ui glazig is. Verwijder daarna de rozemarijn.
Voeg de paprikastukken toe en giet de warme bouillon erbij. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de paprika’s gaar zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en mix de soep met een staafmixer of passeer ze door een roerzeef tot een gladde, egale textuur ontstaat.
Roer de room of melk erdoor en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Laat volledig afkoelen voor het serveren.

Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Onze komkommersoep is een andere verfrissende optie, perfect voor wie op zoek is naar variatie.

Meer inspiratie