Wist je dat iedere kleur groenten (en ook fruit) andere kankerbeschermende stoffen bevat? Door de (kleur)variatie aan groenten is dit recept daarom interessant in kankerpreventie. Temeer omdat alle voedzame stoffen bewaard worden in het eenpansgerecht.
Hoofdgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Herfst
Lente
Winter
Zomer
Ingrediënten
- 1 moot koolvis van 600 g
- 2 tomaten
- 1 preiwit
- 1 wortel
- 100 g champignons
- 1 selderijstengel
- 2 sjalotten
- 1 knoflookteentje
- 1 tijmtakje
- 1 laurierblaadje
- 100 ml visfumet
- sap van 1 citroen
- 1 el plattekaas
- 1 el olijfolie
- gehakte peterselie
- Serveren met: bijvoorbeeld gekookte aardappelen
- peper, zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de prei, de wortel, de champignons en de selderij schoon en snijd ze in fijne schijfjes.
Schil en hak de sjalotten en de knoflook fijn.
Doe de groenten met de olijfolie in een braadpan met antikleeflaag en voeg de tijm en de laurier toe. Laat op een zacht vuurtje enkele minuten fruiten, terwijl u ondertussen af en toe alles omroert, zodat er niets blijft kleven. Voeg vervolgens de visfumet en de in kleine stukjes gesneden en ontvelde tomaten toe.
Bedek de bodem van een ovenschotel met het mengsel. Leg er de moot koolvis bovenop, breng op smaak. Laat gedurende 25 minuten gaar worden in de oven. De vis af en toe bedruipen met het gaarvocht.
Als de vis gaar is, uit de oven halen en warm houden.
Filter het vocht en laat het inkoken. Voeg vervolgens de kwark en het citroensap toe.
Bedek de vis met de groenten, overgiet met de saus en plaats gedurende 2 min. nogmaals in de warme oven.
Bestrooien met gehakte peterselie.
Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappelen.