Kokospudding met chiazaad en kiwi

Kokospudding met chiazaad en kiwi

Pudding, wie kan eraan weerstaan? De honing, kiwi en kokosmelk in dit recept voegen een zweem van zoetheid toe aan de neutrale smaak van het chiazaad – een superfood bomvol vezels, eiwitten en andere voedingstoffen.
Kokospudding met chiazaad en kiwi
5 MINUTEN
Glutenvrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lactosevrij
Vegetarisch
Vegetarisch
Vrucht
Vrucht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 10 g chiazaad
  • 225 ml volle melk (eventueel lactosevrij)
  • 1 kl honing
  • 1 kiwi
  • 10 g amandelen

Voorbereiding

Meng het chiazaad met de melk en honing in een kom. Roer goed zodat het zaad niet samenklontert. Giet het mengsel in een glas of potje.
Zet de pudding minstens 1 uur in de koelkast. Het chiazaad zal het vocht opnemen en een gelachtige structuur vormen. Je kunt dit ook de avond voordien klaarmaken.
Schil de kiwi en snijd in kleine blokjes. Hak de amandelen grof.
Haal de pudding uit de koelkast, voeg de kiwi en amandelen toe als topping. Serveer fris als ontbijt of tussendoortje.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander zacht en voedzaam ontbijt ? Probeer dan ook onze havermoutpapmet extra energie – een warm en vullend gerecht dat je dag goed op gang helpt.

Meer inspiratie