Kip met dragon en peterselie

Kip met dragon en peterselie

Dit kiprecept is een goed alternatief voor rood vlees. Dat eet je in kankerpreventie immers best niet te vaak. Het spek dat hierin verwerkt zit, geeft een lekkere smaak. En door de beperkte hoeveelheid schaadt het de gezondheid niet.
Kip met dragon en peterselie
20 MIN. + 1 U. KOOKTIJD
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 50 g vetarm spek
  • 50 g champignons
  • 1 light roomkaasje, type 'petit suisse'
  • 1 bosje peterselie
  • 1 tuiltje dragon
  • 2 sjalotten
  • 4 el water
  • 1/2 citroen
  • 20 g olie of plantaardige margarine
  • peper, wat zout

Voorbereiding

Voor de vulling: de kruiden spoelen en drogen; de champignons schoonmaken en de sjalotten schillen. Enkele dragontakjes opzij houden.
Doe alles in een kom en voeg er de vetstof, het spek, het citroensap, de peper en wat zout aan toe. Mixen tot u een homogene massa bekomt.
Maak het vel van de kip los en verdeel de vulling gelijkmatig tussen het vlees en het losgemaakte vel.
Meng ondertussen het roomkaasje met de resterende en gehakte dragontakjes, breng op smaak met peper en wat zout en verdeel de massa vervolgens over het binnenste van de kip.
Leg de kip op een braadschaal, breng op smaak met peper en wat zout, en laat in een warme oven (200°C) gedurende 1 uur braden. Regelmatig bedruipen met het braadvocht, waaraan u vooraf 2 eetlepels water hebt toegevoegd.
Ontvet de schaal aan het einde van de braadtijd met de rest van het water.
Dien de saus op in een sauspannetje.
Serveer met seizoensgroenten en verder met aardappelen (gekookt, gestoomd, in de schil), lekker met de saus.

Meer inspiratie