Kalkoenstoofpot met spinazie en champignons

Kalkoenstoofpot met spinazie en champignons

Kalkoen is een goed alternatief voor rood vlees. Dat eet je, naar kankerpreventie toe, immers beter niet te vaak. Dit recept heeft nog meer gezonde troeven: melk vervangt room, en er zijn twee soorten groenten.
Kalkoenstoofpot met spinazie en champignons
20MIN. + 20MIN. KOOKTIJD
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 800 g spinazie (vers of diepvries, reeds ontdooid)
  • 450 g kalkoenlapjes
  • 1 doos ongesneden champignons de Paris
  • 4 el geconcentreerde melk
  • 30 g plantaardige vetstof
  • Sap van 1 citroen
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Snijd de kalkoenlapjes in gelijke reepjes. Neem een pan en verhit de helft van de vetstof. De versneden kalkoenlapjes goed bakken tot ze goudbruin zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en houd ze apart. Leg de uitgelekte champignons in de pan. Laat ze gedurende 5 min. bakken.
De spinazie laten uitlekken, uitpersen in een zeef om al het water te verwijderen. De rest van de vetstof in een braadpan laten smelten en er de spinazie, de champignons en de kalkoen aan toevoegen. Op smaak brengen met peper en wat zout. Besprenkelen met het citroensap en de geconcentreerde melk eroverheen gieten.
Goed mengen. Met het deksel op de braadpan gedurende 10 min. op een zacht vuurtje laten koken. Warm opdienen.

Meer inspiratie