Lentetijd is aspergetijd! Consumeer dan de heerlijke Belgische asperges. Als seizoens- en lokaal product ben je zeker van de hoogste aanbreng aan gezonde stoffen. Tip: zie je op tegen het schillen? Opteer dan voor de groene variant, snijd het onderste stukje eraf en ze zijn klaar voor gebruik.
45 MINUTEN
Vleesgerecht
Gezond recept
Lente
Ingrediënten
- 1 bussel groene asperges
- 1 bussel witte asperges
- 600 g kalfslapjes
- 800 ml blanke fond
- 200 ml light room
- 4 el olie of 100% plantaardige margarine
- 2 el gehakte (verse) dragon
- 1 el azijn
- Peper en een beetje zout
- 70g tagliatelle (ongekookt gewicht) (kunnen vervangen worden door krielaardappeltjes)
Voorbereiding
Zorg dat het rundvlees vers en fijngehakt is. Doe het in een kom en voeg de eidooier toe. Meng voorzichtig met een vork.
Voeg de kappertjes, sjalot, augurk, mosterd, ketchup en Worcestersaus toe. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de filet américain koud, eventueel gegarneerd met verse peterselie. Lekker met volkoren toast, een sneetje bruin brood of een frisse salade.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook onze Brusselse filet américain – een warme en voedzame maaltijd, rijk aan smaak en energie.