Kaaspannenkoek uit Beaumont met prei

Kaaspannenkoek uit Beaumont met prei

Deze Beaumontpannenkoek met gesmolten kaas en gestoofde prei is een heerlijk en evenwichtig gerecht, geïnspireerd door een Belgische klassieker. Ze is speciaal geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 250 ml magere of halfvolle melk
  • 125 g bloem, bij voorkeur de helft gewone en de helft boekweitbloem
  • 1 ei
  • 1 el olie of 100 % plantaardige margarine
  • 12,5 g gist
  • Mespunt zout
  • 400 g prei
  • 200 g kaas bv. Boulette de Huy, Cassette de Beaumont, …

Voorbereiding

Meng in een kom de bloem met de eidooier, zout en peper. Voeg geleidelijk de melk en het bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Laat 10 à 15 minuten rusten.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag om het luchtiger te maken.
Was de prei en snijd hem fijn. Stoof de prei zachtjes in een pan met olijfolie tot hij gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een antiaanbakpan. Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
Beleg de warme pannenkoek met de gestoofde prei en geraspte kaas. Vouw dubbel en serveer meteen, eventueel met een frisse salade.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum – een vegetarisch en smaakvol alternatief, rijk aan energie.

Meer inspiratie