Groenekruidenpannenkoeken

Groenekruidenpannenkoeken

Net als in groenten en fruit zijn ook in kruiden (en specerijen) verschillende stoffen aanwezig die een rol lijken te spelen in kankerpreventie. Hoe meer variaties en combinaties, zoals de verschillende kruiden in dit recept, hoe groter het effect.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 koppen kruiden: duizendblad (Achillea), klavertjes, Oost-Indische kers (bloemen en blaadjes), mosterdblad (bloemen), rucola (bloemen en blaadjes), dille, jong paardenbloemblad, komkommerkruid...
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 120 g bloem
  • 1 eetlepel arachideolie

Voorbereiding

Kruiden voorbereiden : Was de kruiden grondig en verwijder harde stelen. Voeg de melk toe en mix fijn.
Beslag maken : Klop de eieren los, voeg suiker, zout, bloem en olie toe. Meng met het kruidenmengsel tot een glad beslag.
Laten rusten : Laat het beslag minstens 30 minuten rusten. Zeef het daarna om vezelige resten te verwijderen.
Bakken : Giet een eetlepel beslag in een licht ingevette, warme pan. De pannenkoek mag wat dikker zijn. Bak op middelhoog vuur en draai om zodra de onderkant goudbruin is.
Serveren : Leg elke pannenkoek op een bord en dek af met folie. Serveer koud, puur of met een zachte vulling zoals verse kaas.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Recept van Sofie Dumont

Zin in nog een origineel en licht gerecht ? Probeer dan zeker onze fruitige maki’s (pannenkoeken), lekker en makkelijk te verteren.

Meer inspiratie