Gratin met vruchten

Gratin met vruchten

Wie dacht dat fruit niet in alle seizoenen lekker kan zijn, heeft het fout. Van dit warme fruitrecept geniet je ook heerlijk in de herfst en de winter. Het hele jaar door is het bovendien een origineel feestdessert! Voor een optimale mix in kankerpreventie combineer je verschillende kleuren seizoensfruit.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • ± 800 g gemengd fruit naar keuze, bijvoorbeeld: sinaasappel/pompelmoes (*), sinaasappel/roze pompelmoes (*)/ananas/mango, druiven/peren/pruimen
  • 1 citroen of limoen
  • 200 ml magere room
  • 100 g suiker (of equivalent aan zoetstof)
  • 4 eidooiers

Voorbereiding

Was en schil het fruit en snijd het in stukken.
Pers de citroen of limoen en meng het sap met de overige ingrediënten in een aparte schaal.
Verwarm de ovengrill.
Verdeel het fruit over 4 vuurvaste schaaltjes.
Verdeel hierover de mix van andere ingrediënten. Grill even in de oven.

Meer inspiratie