
Hoofdgerecht

Feestelijk recept

Zomer
Ingrediënten
- 1 middelgrote courgette
- 100 g uien
- 25 g gierst
- 25 g gemalen gruyèrekaas
- 1 sjalot
- 1 koffielepel 100% plantaardige margarine of olie
Voorbereiding
Was de courgette, snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit. Stoom beide helften gedurende 20 minuten. Kook de gierst in twee keer zijn volume aan water tot al het water is opgenomen.
Snipper de uien en fruit ze samen met de fijngehakte sjalot in de olie of margarine. Meng de gierst met de uien en sjalot en vul hiermee de halve courgettes.
Bestrooi met de geraspte kaas en gratineer enkele minuten onder de grill voor het serveren. Serveer met warme groenten of rauwkost.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Probeer ook onze gevulde courgette met kalkoen : een eiwitrijk en even smakelijk alternatief.