Gevulde courgette met gierst

Gevulde courgette met gierst

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 middelgrote courgette
  • 100 g uien
  • 25 g gierst
  • 25 g gemalen gruyèrekaas
  • 1 sjalot
  • 1 koffielepel 100% plantaardige margarine of olie

Voorbereiding

Was de courgette, snij ze in twee en hol ze uit. Stoom de twee helften gedurende 20 minuten. Kook de gierst in tweemaal haar volume water tot alle vloeistof is opgeslorpt.
Snipper de uien en de sjalot en fruit ze in de margarine of olie. Meng de gierst, de uien en de sjalot en vul de courgetten hiermee op
Bestrooi met de gemalen kaas en gratineer enkele ogenblikken onder de grill vóór het opdienen. Serveer met warme of koude groenten.

Meer inspiratie