Fruitcocktail

Fruitcocktail

Deze fruitencocktail is een zachte, energierijke drank die perfect is voor mensen met kanker. Dankzij de combinatie van vruchtensappen en kokosmelk is hij zowel voedzaam als verfrissend.
Fruitcocktail
5 - 10 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 400 ml gesuikerd appelsap
  • 320 ml kokosmelk
  • 320 ml vers geperst perensap
  • 160 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 40 ml vers geperst citroensap
  • 40 ml suikersiroop

Voorbereiding

Pers de sinaasappels en de citroen. Gebruik bij voorkeur vers geperste sappen zonder toegevoegde suikers of bewaarmiddelen.
Giet het appelsap, de kokosmelk, het perensap, het sinaasappelsap, het citroensap en de suikersiroop in een grote kom.
Gebruik een garde of mixer om alles goed te mengen tot een gladde, licht schuimige drank. De kokosmelk zorgt voor een romige textuur die de zuren mooi in balans brengt.
Giet in glazen en serveer onmiddellijk. Deze cocktail is ideaal om de eetlust te stimuleren en zacht te hydrateren.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 625 kcal – Eiwitten: 4.2g per portie

Variatie

Vervang het vers geperst citroensap door vers geperst limoensap. Vervang de suikersiroop door vloeibare honing.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

 

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Onze smoothie met framboos-banaan is een andere zachte en voedzame drank, perfect voor elk moment van de dag.

Meer inspiratie