Fris citroendessert

Fris citroendessert

Citroenfrisheid is een luchtig en verfrissend dessert dat perfect is om een maaltijd licht af te sluiten. Dankzij de mousseachtige textuur en het frisse citroenaroma is dit gerecht bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of smaakveranderingen.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g magere verse kaas
  • 200 ml opklopbare light of sojaroom
  • 80 g suiker
  • 1 citroen (of limoen)
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Voorbereiding

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
Meng de plattekaas met de suiker in een kom tot een glad geheel.
Pers de citroen en bewaar de schil. Verwarm het sap in een pannetje en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
Klop de room met de vanillesuiker tot stevige pieken.
Roer het citroensap met gelatine voorzichtig door het plattekaasmengsel. Spatel daarna de opgeklopte room er luchtig onder.
Verdeel het mengsel over glaasjes of vorm het met een ring op een bord. Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Bekijk ook ons recept voor de kiwimousse, een ander licht en fruitig dessert, ideaal voor gevoelige smaakpapillen.

Meer inspiratie