Eendenborstsalade

Eendenborstsalade

Deze salade met eendenborst is ideaal voor mensen met kanker die willen genieten van een feestelijk en licht verteerbaar gerecht. De combinatie van gegrilde eend, citrusvruchten en jonge blaadjes zorgt voor een harmonie van zoet, zuur en frisheid.
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 100 g spinazieblaadjes, waterkers, veldsla of een mengsel daarvan
  • 2 lente-uitjes
  • 4 eetlepels vissaus (supermarkt)
  • Sap van 1 limoen en 1 sinaasappel
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • Cayennepeper
  • Paar druppels sesamolie

Voorbereiding

Eend bakken: Als de huid nog aanwezig is, bak de eendenborstfilets eerst op de velkant in een hete pan zonder vetstof. Laat bakken tot het vel goudbruin is, draai om en bak verder naar gewenste gaarheid. Haal uit de pan en bewaar het bakvocht.
Dressing maken: Meng in een kom de vissaus, limoensap, sinaasappelsap, geraspte gember, enkele druppels sesamolie, een snufje cayennepeper en een beetje van het bakvocht van de eend.
Eend snijden: Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Meng ze met de dressing zodat ze goed gemarineerd zijn.
Salade opmaken: Verdeel de jonge bladgroenten en fijngesneden lente-ui over de borden. Leg de plakjes eend erbovenop en besprenkel met de rest van de dressing.
Serveren: Serveer met een sneetje volkorenbrood of wat geroosterde pitten voor extra energie.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere eiwitrijke salade? Probeer dan zeker onze caloriearm forelslaatje – een frisse en voedzame optie.

Meer inspiratie